Nőnap hétvégéje következik, ez pedig ismét kiváló alkalom az ünneplésre. Nálunk természetesen ezen a jeles alkalmon is az állatkerti állatok állnak a központban, így most megünnepeljük a legkülönlegesebb, legbátrabb, legkisebb, legnagyobb, legfeministább, legharciasabb és legrátermettebb állati királynőket.

Tartsatok a győri állatkerttel március 9-10-én! Az egész napos programokon túl tegyétek tiszteleteteket a nőiesség színes képviselőinél a Csarnok Játszóházban! Találkozzatok a királypitonnal, aki nemrég anyává vált és Matildával, az agámával, aki mindig primadonnaként utasítja el kérőjét. A Csarnokban az igazi nőhatalom képviselői képviselik magukat továbbá a csak csajokból álló tengerimalac és patkány csapat képében.

9-én, szombaton megtudhatjuk, miért hamis a „Julien király” elnevezés: 14:00-kor a gyűrűsfarkú makik látványetetésénél fény derül a királyság titkára. A délutáni elefánttréningen pedig lehetőségünk nyílik ismét a közönségkedvenc programon való részvételre: részei lehetünk az afrikai szavannák és erdők területrendezője, az elefánt etetésének.

10-én, vasárnap szintén 14:00-kor, ha szerencsések vagyunk, egy másik női uralkodóval találkozhatunk a főbejáratnál: Szotyi, a szurikátahölgy vár bennünket az Állati Találkozoo programon.

Ezen kívül a beporzók napját is ünnepeljük vasárnap. A főbejáratnál készíts fényképet a katicabogárnak és méhecskének öltöztetett bálákkal, így örökítsd meg támogatásod a nyíló virágok, az őket beporzó rovarok és a természet többi megannyi színes csodája felé.

A beporzók napján szeretnénk mi is felhívni a figyelmet arra, milyen fontosak a rovarok az életünkben. Nem is gondolnánk, hogy a sokak számára idegesítő, ijesztő, de valójában teljesen ártalmatlan apró állatok milyen hasznosak, sőt, ők a világunk alappillérei. Gondoljunk bele, mi lenne, ha a beporzók, mint a méh, a darázs, a lepkék, a hangyák, a zengőlegyek és még sok más rovar és bogár eltűnnének a világból! Ezek a hasznos kis állatok teszik lehetővé, hogy gyümölcs legyen az asztalunkon, zöldség legyen a vasárnapi húslevesben, csokit ehessünk desszertnek, kenyeret vághassunk reggelire. Sajnos már példát is találhatunk hasznos kis állataink eltűnésére és ennek következményeire: Ázsia bizonyos részein a levegőben keringő anyagok már annyira megmérgezték a környezetet, hogy ténylegesen eltűntek a beporzók. Így az emberek kénytelenek a gyümölcsfákat, rizsföldeket a saját két kezükkel beporozni, ami rengeteg idő és borzalmasan fárasztó munka. Élelmiszereink eltűnése persze csak az első fázis a beporzók eltűnésének következménysorozatában.

De van megoldás! Ne permetezzünk a rovarokra veszélyes, mérgező anyagokkal, hiszen van alternatív megoldás! Ne akarjunk a kertünkbe mindenhova teljesen egységes zöld füvet! Ne tekintsük gaznak a városokban ültetett méhlegelőket! A természet színeire nemcsak az esztétika miatt kell vigyáznunk, hanem azért is, mert színesen marad egyensúlyban. Ültessünk minél több virágot, használjunk természetes alapanyagokból készült háztartási szereket, tegyük újra természetessé a mezőgazdálkozást! Hogy a beporzóink mindezt ismét friss gyümölccsel és egészséges búzával tudják meghálálni.

Március második hétvégéjén itt a helye mindenkinek, aki hódolni szeretne a természet vad és színpompás oldala előtt! Ünnepeld együtt a nőnapot és a beporzók napját a győri állatkerettel!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa