Csoportvezetés - Tematikus séták

A másfél, két órás szakszerű vezetést elsősorban általános iskolás gyerekeknek ajánljuk. A séta alatt a gyerekek ismereteket sajátíthatnak el az állatkertben élő fajokról. Megismerhetik szokásaikat, természetüket, viselkedésüket. A csoport maximum létszáma 30 fő lehet.

A programok ideje alkalmazkodik az állatkert érvényes nyitva tartásához. Rendezvényeink idején és ünnepnapokon, sajnos nem áll módunkban a vezetéseket megtartani.

Tematikus csoportvezetés /előzetes egyeztetés alapján/:

„Kontinensek” – Afrika, Amerika, Ázsia

„Majomparádé” – főemlősök az állatkertben

„Mit eszik?” – táplálkozási lánc - ragadozók és növényevők, és ami még lehet…

A csoportvezetés díja: 8.000 Ft. Előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe.

Csoportvezetéssel kapcsolatos információ: 06/96/618-367/11-es mellék

Látványetetések

A látványetetés lényege, hogy a gyerekek természetes környezetükben figyelhetik meg az állatokat. Nemcsak a mozgás megfigyelésére van lehetőség, hanem a táplálkozás megfigyelésére is. A látványetetéseket szakképzett ápolók tartják, akik közben mesélnek az adott állat szokásairól, életmódjáról és készséggel válaszolnak a gyerekek kérdéseire. A látványetetések a rendezvényeink és a nálunk tartott szülinapok programrészei, külön nem rendelhetőek.

Zoo-tábor

A nyár folyamán 9 héten keresztül várja a zoo-tábor a 6 és 14 éve közötti gyerekeket. 
Nagyon jó lehetőség ez minden gyerkőcnek, hiszen nemcsak a programok változatossága, hanem a számtalan új ismeret megszerzése biztosítja a szabadidő hasznos eltöltését számukra. A nap nagy részét a gyerekek az állatok körüli takarítással, etetéssel, gondoskodással töltik, de nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra is. A programok között szerepelnek ismeretterjesztő előadások, játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások valamint egy tanulmányi kirándulás.

Szakdolgozat írók és szakmai gyakorlatok segítése

Biológia-, pedagógiaszakos és rendezvényszervező hallgatók számára szakmai segítséget nyújtunk szakdolgozat megíráshoz. Rendezvényeken, táborokban szakközépiskolások, főiskolások, egyetemisták számára szakmai gyakorlóhelyet biztosítunk.

Kiállítások

Az időszaki kiállítások is az oktatási lehetőségek fontos kiegészítői. Ennek helyszínéül szolgál az állatkert jól felszerelt oktató-bemutató terme.

 

Elérhetőségek: Polgárfiné Kurcsis Petra - zoopedagógus

Telefon:

06 96 618 367 - 11-es mellék

06 20 969 7223

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Zoopedagógia - 2018-év kínálata a Füles Bástyában

Oktatás                                                                             

A Xantus János Állatkert tevékenységében eddig is nagy hangsúlyt kapott az oktató-nevelő tevékenység. Erre építve a Füles Bástya oktatótermében kap helyet a zoopedagógia.

Az állatkertek legfontosabb feladatai a faj- és élőhelyvédelem és a természetmegőrzés, melyeknek alapvető eszköze a környezeti nevelés. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek minél szélesebb körben szerezzenek ismereteket, tapasztalatokat a természettel kapcsolatban. Észrevegyék, megismerjék annak szépségeit, ezáltal felismerjék a megőrzésének fontosságát és ezáltal jobb és felelősebb felnőtté váljanak.

A kazamata egy 35-40 fő befogadására alkalmas rendezvényteremmel rendelkezik, melynek különlegessége, hogy terráriumokkal berendezett, így a természet karnyújtásnyira található. Bemutatóközpontunk kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők valós életkörülményeikhez hasonló környezetben figyeljék meg az állatokat.

Óvodáknak - Iskoláknak ajánljuk                                                                                    

Közel a természethez - Interaktív foglalkozás

Különösen nagy szeretettel várjuk olyan óvodás és iskolás csoportok jelentkezését, akik egy rendhagyó óra keretében szeretnének közelebbről megismerkedni a természet csodáival. Az interaktív előadásaink alkalmával mindig alkalmazkodunk az adott csoporthoz, figyelembe véve az életkorukat, érdeklődési körüket és az eddig tanultakat.

A rendhagyó foglalkozások célja, új ismeretek megszerzése vagy a korábban megszerzett ismeretek megszilárdítása. A közvetlen és interaktív szemléltetés lehetőségeit kihasználva a gyermekeknek, olyan új ismereteket adunk át, amelyeket élménypedagógiai eszközeink segítségével, sokkal szervesebben építhetnek be a meglévő tudásukba. Óráinkat legtöbbször élő állat részvételével tartjuk, melyet a gyerekek is kézbe vehetnek és megsimogathatnak, a személyes találkozással is erősítve az itt hallottakat. A foglalkozások során arra törekszünk, hogy ne csak információkat adjunk át, hanem neveljünk, ökológiai szemléletformálást érjünk el. 

Környezeti nevelés eszközeivel a felelősségről, a házi kedvencek tartásáról, és az idegen állatokkal való helyes találkozásról szerezhetnek információt a gyerekek. Ehhez egy kézhez szoktatott állatot is segítségül hívunk. Az állattartás szépségein túl a kötelességeket, napi feladatokat is bemutatjuk.

Várjuk óvodás, iskolás csoportok jelentkezését. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Füles Bástya /9022 Győr, Pálffy u. 4/B/

telefon: +36/20 392 8914

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az állatkertben, hétvégéken, tanítási szünetekben és állatkerti fesztiváljaink alatt nem áll módunkban oktatási foglalkozást tartani /külön egyeztetést igényel/,

ezekben az időszakokban érdekes és változatos állatkerti elfoglaltságot biztosítanak, melyek a honlapunkon aktuálisan megtekintető.