A Győri Állatkert szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a 2023-as első rendezvényére, a Húsvétra.

Nagypéntektől ismét megnyílik a kedvelt Nyusziváros, ezúttal lehetséges meglepetésvendégekkel. Nyuszisimogató, nyuszitörténelem és a húsvét története vár felfedezésre a zootábor egyik termében, a Faházban péntektől egész hétvégén át hétfőig.

Hétvégén látványetetések, állatréningek és az idei első kültéri zooshowk várják a közönséget. A napi részletes programokról a főbejárattal szembeni tábláról tájékozódhatnak.

Egész napos családi programmal készül a Győri Állatkert április 10-én, sőt, most először húsvét vasárnap is, április 9-én. Tehát ebben az évben két teljes napos húsvéti mulatsággal várjuk a kedves látogatókat. Mindkét nap, az állatkert évi első nagy rendezvényén, különleges tojásvadászattal várjuk a lelkes családokat. A pingvincsapatunk fiútagjai írtak nekünk egy szép locsolóverset, majd elbújtak vele az állatkert különböző pontjain. Feladatunk megtalálni őket, és összerakni a locsolóverset. Készítsünk a versről fényképsorozatot, hogy a Célnál majd el tudjuk mondani és egy kis édességet nyerjünk cserébe! A főbejáratnál, a Startnál Spooky, a győri pingvin kolónia egyik legifjabb tagja indít el minket a tojásvadászaton. Járjuk be az állatkert különböző szegleteit Spooky nagybátyjait keresve, találjuk meg az összes részletet!

Séta közben fehér nyulak hívnak bennünket játékra, és, ha elakadtunk valahol, ők segítenek. Közben a tigrisek kifutója előtt zsákban ugrálással, az oroszlánok mellett nyusziugrással és a pingvinek medencéje előtt célba dobással szórakoztatnak minket. Ha játsszunk velük, még azt is elárulják, pontosan hol találjuk a következő pingvinfiúkat.

A Csarnok Játszóház első emeletén, a születésnapos termekben megnyílik a Kreatív Műhely. Ezúttal természetesen húsvéti érdekességeket gyárthatunk, környezetbarát anyagokból. Nyuszis díszek, tyúkanyó és húsvéti tojás kerül ki majd a sok szorgos kis kéz alól. Emellett a Csarnok többi látványosságát sem érdemes kihagyni: az ugrálóvárak és az állatsimogató, valamint a Csarnok ínycsiklandozó melegszendvicse mindig a rendelkezésünkre állnak. Az állatsimogatáshoz kérjék a gondozók segítségét!

A húsvéti programok mellett porondon marad az egész napos látványetetés, a napi két zooshow, az elefánttréning és a pingvin séta. A főbejáratnál a fotós standnál és a Csarnokban az emeleten vidám fényképezős szekcióval mulattathatjuk magunkat, Hangolódjon mindenki a húsvétra, és vigyen haza minden család kedves emlékeket az állatkerti húsvétról!

Ne hagyja ki senki az idei húsvét hétvégét és a két napos pingvinvadászatot a Győri Állatkertben! Nyissák meg a szezont az állatkerttel, és tartsanak velünk egész évben! Vásárolják meg jegyüket elővételben, hogy elkerüljék a sorban állást!

Az állatkert a programváltozás jogát fenntartja.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa