Már hullnak a fák levelei, és az iskola kapuja is hívogatón várja a diákokat: visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz. A győri Xantus János Állatkert ebben az időszakban is sok szeretettel várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat! Egy állatkerti séta kellemes kikapcsolódást nyújt a mindennapokban. Hétvégén és ünnepnapokon látványetetési programjaink és Zoo Show nevű állatbemutatónk is megrendezésre kerül, a pontos időpontok közvetlenül az állatkert kapuján belépve, egy nagy méretű táblán olvashatók!

Érdekes állatokból ősszel sincs hiány nálunk! A közelmúltban foglalhatták el kifutójukat a Dahomey-törpemarhák. A különleges megjelenésű, apró, fekete szarvasmarhafajta Magyarországon csak a Győri Állatkertben látható. A fajta különlegessége fekete szőrzetén kívül kék színű nyelve és nyálkahártyája. Különös nevét eg egykori, időközben megszűnt afrikai országról kapta, ahol kitenyésztésre került. Egykor úgy tartották, hogy ő a világ legkisebb szarvasmarhafajtája, napjainkban azonban már nála kisebb fajták is kitenyésztésre kerültek. Minden esetre a Dahomey továbra is az afrikai kontinens legkisebb szarvasmarhája: a kifejlett példányok marmagassága mindössze 80-105 cm közötti!

A Xantus János Állatkert kiemelt figyelmet szentel Afrika állatvilágának bemutatására, éppen ezért is örvendetes, hogy hazánkban csak nálunk láthatók a fekete kontinens kis fekete szarvasmarhái. A kis csapatunk (egy bika, egy tehén és a már nálunk született, nőstény utóduk) a galléros páviánokkal közös kifutóban várja az érdeklődő látogatókat!

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa