Az állatkert munkatársai és lakói köszönik az elmúlt hetekben az állatkert felé irányuló érdeklődést, segítő szándékot. A Magyar Kormány 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete alapján állatkertünk május 8-án pénteken 10 órakor kinyit.

Az elmúlt időszakban ugyan az élet mindenhol kicsit belassult, és az állatkert kapui  is zárva voltak  a nagyközönség előtt, azonban a munka a színfalak mögött nem állt meg. A park lakóit minden esetben etetni, gondozni kell. Átalakítási felújítási, szervezési munkálatokra is több időt tudtak szánni munkatársaink ,hétvégétől a hozzánk érkező látogatók megújult állatbemutatóval és KalandoZOO látványetetés programmal várjuk. Naponta kétszer a tengerimalac vonat ismét zakatol. Látogatóink megújult kifutójukban tekinthetik meg újra a csimpánzokat és megfigyelhetik ,hogy veszi birtokba átalakított nagyobb méretű kifutóját a csuklyás majom csapat. Nem kell messzire menniük a főbejárattól sem, ha állatkölyköket szeretnének látni: a Dél-Amerika kifutónkban már megtekinthetők a  kis lámák,a tapír kölyök és az apró pampa nyulak, és a mókusmajom kifutóban a szemfüles látogatók megpillanthatják anyukája hátán kapaszkodva a mókusmajom csemetét is. 

Látogatóink kellemes időtöltése mellett, vendégeink és kollégáink állataink egészségének védelme is rendkívül fontos számunkra, erre irányuló intézkedéseink a következők:

  • kézfertőtlenítők kihelyezése
  • fertőtlenítő hatású kézmosók elhelyezése a mosdókban
  • illemhelyek óránként történő takarítása, fertőtlenítése
  • az állatkert zárt állatházai nem nyílnak meg a látogatók előtt, az itt élő állatok kifutójukban zavartalanul megtekinthetők.
  • állatbemutató, kalandoZOO látványetetés programunk megtartásra kerülnek, a szükséges védőtávolság megtartásával.
  • szabadtéri vendéglátóhelyek kinyitnak a szükséges intézkedések betartásával

Látogatásuk során alábbi szabályok betartásával, Önök is nagy mértékben hozzájárulnak mindannyiunk közös érdekéhez:

  • A már megszokott gyakorlat szerint, kérjük kerüljék más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével –a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartsanak.
  • Az állatkert életkor szerinti látogatására nem állapítunk meg időkorlátot, kérjük kirándulásuk esetén idős korú látogatóinkra fokozottan figyeljenek.
  • Használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, vagy alaposan mossanak kezet.
  • Játszóterünk nem került lezárásra, takarítását, fertőtlenítését rendszeresen végezzük, a szükséges védőtávolság megtartásával használatát mindenki saját belátására bízzuk.
  • Jegypénztárunkban bankkártyás , SZÉP kártyás fizetés biztosítunk. A bejárat előtt jegyautomata üzemel, illetve belépőjegyüket online is megválthatják. Kérjük amennyiben lehetséges részesítsék a fent felsorolt vásárlási formákat előnyben.

 Együttműködésüket megköszönve, kellemes időtöltést kívánunk.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa