Tegyünk együtt a Természetért és az Állatvédelemért!

A Föld napján fejezzük ki hálánkat, hogy otthont ad nekünk ez a különleges bolygó: a Föld!

Ezen a napon különösen fontos előtérbe helyeznünk a természetvédelem fontosságát, az állatvédelem jelentőségét és a jövő generációk számára hagyott örökségünket.

A Föld napja nem csupán egy nap az évben; ez egy mozgalom, egy összetartozás-érzés és egy felhívás a cselekvésre. Hiszünk abban, hogy az állatkerti állataink a természetvédelem élő példái, kint élő társaik nagykövetei és fontos szerepet játszanak abban, hogy a látogatók megértsék: az emberi cselekvések közvetlen hatással vannak a bolygónk jövőjére. Ez a nap arra buzdít mindenkit, hogy tegyenek lépéseket a fenntarthatóság jegyében, legyen szó akár a mindennapi élet kisebb változtatásairól - például az újrahasznosítás fokozásáról -, vagy nagyobb elköteleződésről, mint például egy helyi zöld kezdeményezés támogatása.

Az állatkerti programokon nap, mint nap bemutatjuk a győri állatkert hosszú távú kezdeményezéseit is, amelyek az állatok természetes élőhelyeinek védelmében és a biodiverzitás megőrzésében játszanak kulcsszerepet. Ezek közé tartoznak fajmegőrző programjaink, a helyi és globális környezetvédelmi projektek támogatása, valamint az oktatási tevékenységek, amelyek célja a következő nemzedékek környezettudatosságának növelése. Mindezt hangsúlyozni a Föld napján kivételesen fontos. Ezzel a hétfővel ezen felül igazi állati világnap-lánc veszi kezdetét, hiszen a mai nap után szerdán az Állategészségügyi Világnappal folytatjuk a hetet, majd csütörtökön a Pingvinek Világnapja következik, szombaton pedig a tapírokat ünnepeljük.

Összefogásunkkal, elkötelezettségünkkel és a tudás terjesztésével a Föld napja eseménye több lesz egy egyszerű ünnepnél; az lesz a kiindulópontja egy jobb és fenntartható jövő építésének. Az Állatkert mindenkit szeretettel vár ezen a különleges héten, hogy együtt ünnepeljük meg a Földet és élővilágát, és azon dolgozunk, hogy megőrizzük csodáit a jövő generációi számára.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa