Az idei nyárzáró rendezvény még különlegesebb élményekkel várja a győri állatkert látogatóit.

A hagyomány szerint augusztus utolsó péntekén az állatkertek megnyitják kapuikat azok előtt is, akik a legmélyebb titkokra is kíváncsiak. Az állatkertek éjszakáján a Győri Állatkert, a szokásos látványetetések és show-k mellett, további különleges programokkal készül mindazoknak, akik nem félnek feszegetni a saját határaikat, nem riadnak vissza az éjszaka hangjaitól és ki merik állni a bátorságpróbákat.

Állatkerti rendezvényen természetesen nem maradhatnak el a legkülönlegesebb szereplők, az állatok sem.

A Tapizooban a program kezdetétől (17:00) „nemszeretem” állatokkal lehet majd ismerkedni. Állati maradványok, koponyák, szőrök, bőrök, páncélok tapogathatók végig. Aki pedig a sötét üvegekbe is be meri dugni a kezét, már igazán elmondhatja magáról, hogy kiállta a rendezvény első próbáját.

A főbejáratnál bizonyos időközönként igazán állati találkozásban lehet része a szerencséseknek. Nappal csak ritkán látható állatok dugják ki az orrukat/csőrüket a vackaikból, hogy az arra járókat alaposan megszaglásszák. Elcsíphetjük Kimchit, a görényt, arra reppen majd Bubu, az uhu, részt vesz a találkozón Szotyi, a szurikátalány és Loki és Guszti, a patkányfiúk.

A Csarnok Játszóház éjszakai fényeiben megnyílik ismét a VIP termek Kreatív Műhelye, ahol a rendezvény záró programjára lehet majd felkészülni. Jókedv, bátorság és kreativitás és semmi sem szab határt az éjszakai túrának.

A gyűrűsfarkú makik kifutójában elpihenhet, aki arra vágyik. 17:30-tól óránként mindenki kipróbálhatja a gyűrűs farkú makik saját specialitását, a frissítő makijógát.

Megnyílnak azok a kapuk is, amik mindig zárva vannak: a kulisszák mögött programján belül lehetőségünk nyílik megtekinteni az állatkerti backstage-t: hol készülnek az ételek? Hol zajlanak az állatorvosi vizsgálatok? Szembesülhetünk a tigris és medve kifutók hátterével, valamint, az állatkert túloldalán még az elefánt házba is beléphetünk. Az elefántház előtt egyébként a gyereknapon megszeretett ormány teke és orrszarvú szemüveg játékok is várják a kisebbeket.

A ragadozók vacsorája után pedig, 21:15-től, aki még szeretne, maradhat egy izgalmas, tündérfényes éjszakai túrára, amelynek során érdekes kérdésekre keressük a választ. Hogyan képes együtt élni ember és állat? Hogyan viselkednek az éjszakai állatok? A helyükbe tudunk lépni? Képesek vagyunk irányítani a felhőket? Ennek a sétának a során nem csupán bebarangoljuk az éjszakai kertet, de a gondjainkat is ledobhatjuk végre a vállunkról, hogy, bár fáradtan, de mégis igazán felfrissülve térhessünk nyugovóra.

Mindenkit szeretettel vár az éjszakai állatkert augusztus 25-én, pénteken. A rendezvény kezdete 17:00. Az állatkert ezen a különleges napon meghosszabbított nyitva tartással, 22:00-ig látogatható.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa