Ebben az évben már télre is készen áll az állatkert, hogy felejthetetlen kalandokban részesítse a családokat. Az ősszel felújított Csarnokban már azzal sem kell számolni, hogy odakint sötét van vagy rossz idő. A fűtött épület igazi dzsungelhangulatot biztosít. Legyünk akár kicsik, akár nagyok, mindannyian megtalálhatjuk a nekünk való szórakozást

A fenti büféből belátjuk az egész ugrálóteret, illetve kinézve a hatalmas ablakokon, a Csarnokot körülvevő állatvilág is a szemünk elé tárul. Belátjuk például a zsiráfkifutót, ahol a győri állatkert három zsiráfbikája, Solongo, Fokke és Jasper éldegélnek együtt a fakóantilopokkal és a zebracsődörrel, aki gyakran tekinget be kíváncsian a lenti ablakon. Különösen furcsálkodva szokta nézni a zebra alakú póniciklit, amelyen a gyerekek lovagolni szoktak, ha épp megszakítják az ugrálóvárazást. A Csarnoknak, mint minden kiállításnak az állatkertben, saját története van. Az épület belülről egy hatalmas hajót szimbolizál, amely valahol Afrika partjainál kikötött Madagaszkár partján. A hajón állatokkal is találkozhatunk. Télre a külső arénából beköltözött a melegbe a zooshow és néhány válogatott szereplője, sőt, új arcokkal is megismerkedhetünk. Szotyi, a szurikáta nagyon élvezi a színésznő létet, szorgos munkájáért a bemutatósok pedig mindig megörvendeztetik valamely kedvenc csemegéjével. A show legnagyobb primadonnája persze kétségkívül Sophie, a harris-ölyv. Kecsesen szárnyal a látogatók feje felett, bemutatja a fajra jellemző viselkedésformákat. A minden nap 11-kor és 15-kor tartott zooshow sztárjain túl pedig a hajón más lakókkal és potyautasokkal is találkozhatunk. A Füles Bástya lakói költöztek be, ráadásul, ha megkérjük a gondozóikat, még ki is veszik nekünk őket. Megnézni, kézbe venni, megsimogatni. Igazi testközeli élményt szerezhetünk Matildával, a szakállas agámával, nyakunkba vehetjük Buksit, a boát vagy Chilit, a gabonasiklót, de megismerhetjük a szalagos varánuszt, a tengerimalac-vonatot, pókot, békát, a hajótestben pedig denevérek, a tatu, a patkánycsalád és a közkedvelt doktorhalak várnak bennünket.

Xantus János Állatkert Csarnok-játszóház

Személyre szóló élményt szeretne, ahol az állatkert egyik munkatársa csak az Önök gyermekével és barátaival foglalkozik? Foglaljon időpontot egy szülinapi bulira, ahol madagaszkári élmények várják az ünnepeltet. Állatsimogató, tanulmányút, játék és tortázás. Részletekért tekintse át az állatkert honlapján a Születésnap rendezvény tájékoztatóját!

Idén először lehetősége nyílt az állatkertnek téli tábort is tartani, hiszen minden körülmény adott hozzá. December 19-től 23-ig első turnusban és január 2-től 6-ig második turnusban kerül megrendezésre az első győri állatkerti téli tábor, központi helyszíne pedig természetesen a fűtött Csarnok. A gyerekek élménypedagógiával tanulhatnak az állatvilágról. Felelős állattartás, csapatmunka, érzékfejlesztés drámapedagógiai módszerekkel. Regisztrálni a téli táborra a zoopedagogia@zoogyor.com címen lehet. Jelentkezzen gyermekével akár egész hétre, akár csak pár napra, hogy megtapasztalják a győri állatkert madagaszkár-élményêt!

A Csarnok hétköznap 19 óráig, hétvégente 20 óráig tart nyitva. Látogasson el Ön is családjával a Győri Állatkertbe, élje át a madagaszkár-élményt, szívja magába a sötétedés utáni állatkerti hangulatot! Idén már télen is ezer élménnyel vár a Xantus János Állatkert.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa