Ismét lesz Állatkertek Éjszakája országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban és más „állatos” bemutatóhelyen. A kezdeményezés országos programként 2012-ben indult, jóllehet néhány állatkertben alkalmilag már korábban is tartottak különféle esti programokat. Az elmúlt években az Állatkertek Éjszakája hagyománnyá vált, a sokféle különleges programra évről évre ellátogatnak az állatkert- és állatbarátok, illetve azok, akik az állatok életének és az állatkertek világának rejtett titkaira is kíváncsiak.

 

Idén a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjai közül összesen tíz intézményben lesznek programok az Állatkertek Éjszakáján:

  • Budakeszi Vadaspark;
  • Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest);
  • Kecskeméti Vadaskert;
  • Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
  • Nagyerdei Kultúrpark (Debrecen)
  • Pécsi Állatkert;
  • Szegedi Vadaspark;
  • Veresegyházi Medveotthon;
  • Veszprémi Állatkert
  • Xantus János Állatkert (Győr).

Aki ismeri a győri állatkeretet, az tudja, hogy a nyár utolsó hónapjának utolsó pénteke mindig az állatkertek éjszakájának programját jelenti. A kert szokásosan látogatható nap közben, azonban, ahogy az ég szürkülni kezd, feltárják titkaikat a kifutók. 17:00-tól kezdetét veszi az állatkertek éjszakája, amely meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat, egészen 21:30-ig. Az idén elindult Kifutón túl, a Győr Plusz és a Xantus János Állatkert koprodukciója révén már betekintést nyerhetünk olyan helyekre, ahova látogatóként nem mehetünk. De még ennél is nagyobb élményt jelent mindezt a saját szemünkkel látni. És bizony, az állatkertek éjszakáján erre ismét lehetőség nyílik. Nem érdemes kihagyni ezt a ritka alkalmat, amikor megnyílnak a kulisszák. Hol zajlik az állatkerti lakók etetésének előkészítése? Hol járnak be a gondozók a tigris-és medveházakba?

 

Az est programja:

 

17:00-21:30 TapiZOO: különböző állatoktól származó dolgokat, érinthetnek meg foghatnak kézbe az érdeklődők ( kígyóbőr, csontos, fogak, tigrisbajusz…stb)

„Nemszeretem állatok simogatása” kígyó , szakállas agáma, csótány

 

17:00- 21:30 Kulisszák mögött: Nem érdemes kihagyni ezt a ritka alkalmat, amikor megnyílnak a kulisszák. Hol zajlik az állatkerti lakók etetésének előkészítése? Hol járnak be a gondozók a tigris-és medveházakba?( állomások: elefántház, állatorvosi rendelő, takarmány konyha, tigris és medve ház)

18:00 Zoo show

 

Állati találkoZOO:

19:30-19:45 Bubu az uhu

20:30- 20:45 Kimcsi a vadászgörény

 

Ragadozók vacsorája!

19:00 tigris

20:00 oroszlán

21:00 vadkutya

 

 

A rendezvény az állatkert jelenleg érvényes jegyáraival látogatható. Az állatkert augusztus 26-án 10-22 óráig tart nyitva, a belépés 21 óráig lehetséges.

Elővételi jegyek válthatók a shop.zoogyor.com oldalon. A rendezvény ideje alatt jegypénztárunk a helyszínen is működik 21-óráig. Az elővételi jeggyel érkezők, elkerülik a jegypénztári esetleges sorban állást. Kérjük, ha bérlettel vagy elővételi jeggyel érkezik jelezze a bejáratnál. 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa