Itt a tavasz!

Kezdetét veszi az igazi tavasz. Sok napsütéssel, a hőmérőn végre újra felkúszott a higanyszál, és a szomorkás téli színek is lassacskán zöldre változnak. Fel is pezsdül az állatkert élete.

Bár az állatkert lakói közül még az örvös medvéink sem alszanak téli álmot, a hideg, "sötét" hónapok őket is megviselik, ekkor kevésbé aktívak. A napfényes órák számának növekedésével a kert lakói is „életre kelnek”, egyre gyakrabban és szívesebben szaladgálnak kifutóikban.

Döme, Csofi, Burkus és Bátor a négy örvös medve, birkózó tudásuk gyarapításával színesítik napjaikat, látogatóink nagy örömére.

Az afrikai állataink is egyre mozgékonyabbak. A páviánok és a sörényes juhok is fajtársaikkal összebújva élvezik a napsütést. A juhoknál a kifejlett hím könnyen felismerhető hosszú, szakállszerű sörényéről. Szigorú rangsorban, csapatban élnek, melynek az élén egy kifejlett hím áll. Ennek legfőbb oka az óriási méretkülönbség, ám a csoportokban a legmagasabb rangú nőstény is vezetőnek számít.

A galléros páviánoknál hímek majd kétszer nagyobbak a nőstényeknél. Erős állcsontjaikban különlegesen hosszú szemfogak találhatók, hogy a két fogsorban külön erre a célra szolgáló rések alakultak ki. A hímek mímelt ásításokkal fitogtatják erejüket csoportjuk tagjai előtt.

 

A médiában vagyunk újra

Cukiság: így élvezik a napsütést a győri állatkert lakói - Sok-sok fotó!

A mai napon, egy kedves látogatónk által küldött beszámolót találtunk a Kisalfold.hu portálon.

Nagyon örülünk, hogy jól érezte magát nálunk, és egy kellemes napot töltött nálunk!

 

A beszámolót, az alábbi linken elérhetik:

 http://www.kisalfold.hu/tudosito/cukisag_igy_elvezik_a_napsutest_a_gyori_allatkert_lakoi_-_sok-sok_foto/2510181/

 

Most is érdemes ellátogatni hozzánk, és egy kellemes délutánt eltölteni az állataink társaságában!

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa