Szent Ferenc napi Állatáldás a Xantus János Állatkertben

Az Állatok világnapjának legfontosabb üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő természettel és az élőlényekkel, mivel emberként ezeket már annyira magától értetődőnek vesszük, hogy sajnos hétköznapjainkban egyre kevesebb szó esik az állat és növényvilág tiszteletéről és a felelős állattartás fontosságáról.

Érdemes ellátogatni az állatkertünkbe, hogy feltöltődjünk azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok adhatnak nekünk.

2018. október 6-án 14.00 órakor a Katolikus Egyház egy ünnepélyes műsor keretében megáldja a Xantus János állatkert lakóit és a jelen lévő házi kedvenceket.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük, ezen a napon az állati lét minden formáját köszöntjük. mivel ez a nap, Assisi Szent Ferencnek, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja. Ezen  világ minden táján az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon a templomokban is megáldják az állatokat.

Ebből az alkalomból, ezen a napon, a házi kedvencek számára is nyitva áll az állatkert kapuja. Látogatóink magukkal hozhatják házi állataikat, hogy ők is az áldás részesei lehessenek. Továbbá a park egy részét velük együtt tekinthetik meg.

14.00 órától az állatkert kőszínpadán a Katolikus Egyház képviseletében, a hagyományainkhoz híven, Győri Imre plébános Úr által celebrált ünnepélyes áldáson vehetnek részt az állatkert látogatói.

Először az állatkerti állatok felvonulása és áldása következik, melynek résztvevői: A Show sztárjai, Petra a dromedár, fehér lámák, kis tevék, kígyók, teknősök, papagájok és még sokan mások.

Majd ezt követően a behozott házi kedvencek is áldásban részesülhetnek.

13.00 – 17.00 óráig – Emléklap készítés és TapiZoo láda kincsei / gyűrűsfarkú makiknál /

Tappancs lenyomatos emléklapot készíthetnek az elhozott kedvenceikkel, ebből a különleges alkalomból. A TapiZOO asztalánál pedig különböző állati dolgokat érinthetnek meg, foghatnak kézbe látogatóink (pl. kígyóbőr, emutojás, pávatoll, szarvasagancs).

15.00 órától – Zoo Show /Zoo Arénában – csimpánz kifutó mellett/

15.30 órától -  „KalandoZoo” indul a kedves érdeklődőink számára.

Az állatbemutatótól induló csoportvezetés, a parkban lakó állatok életét és róluk szóló sok-sok érdekességet is tartalmaz. /A vezetés, maximum 30 fős korlátozott létszámmal indul, ezért köszönjük megértésüket./

Célunk, hogy minden állat és látogató is a szabályokat betartva az állatok világnapjának emelkedett hangulatában tölthessék el ezt a délutánt, ezért kérjük, a mellékelt szabályzatot, és az alábbi dokumentumot figyelmesen olvassák végig!

 Az Állatáldás – okt.6. szombati rendezvényre, az alábbi szabályok érvényesek:

  • Háziállatot 13.00 óra és 17.00 óra között lehet behozni az állatkert területére.
  • Kutyát – annak méretétől függetlenül – csak pórázon /indokolt esetben szájkosárral/ vagy szállítóbokszban, illetve egyéb zárt szállítóeszközben lehet behozni.
  • Minden egyéb háziállatot (pl. macska, vadászgörény, hüllők, madarak, rágcsálók) zárt szállítóeszközben lehet behozni.
  • Az állatkert egyes területei az ott élő állatok nyugalma érdekében lezárásra kerültek. Kérjük, hogy ezekre a területekre a házi kedvencük nélkül menjenek be.
  • A zárt épületekbe (tapírház, majomház, terráriumház, zsiráfház) kutyával tilos bemenni.
  • A bejárható kifutókba (gyűrűsfarkú maki, tapír, íbisz, kenguru, dám) kutyával tilos bemenni.
  • Játszóterek területére ebet bevinni pórázon vezetve is tilos.
  • Kérjük a kutyával érkezőket, hogy állatuk után minden esetben szedjék fel az ürüléket. Ehhez nejlonzacskót biztosítunk, amelyet a megjelölt szemetes edényeknél találhatnak.
  • Kérjük, amennyiben úgy látja, hogy háziállata zavarja a kifutók lakóit, kérjük, minden esetben álljon távolabb a kerítéstől.
  • A kutyákat az állatkert állatai vagy más háziállatok ellen uszítani, hergelni szigorúan tilos! Aki ezt a szabályt megszegi, azt haladéktalanul távozásra szólítjuk fel.
  • Kérjük, amennyiben bármilyen baleset, sérülés, kár keletkezik, haladéktalanul értesítse bármelyik állatkerti dolgozót.
  • A fent leírtakon kívül a „Látogatói rend” általános szabályai is érvényesek a háziállattal érkezőkre.

Az állatkert területén az ebtartásra vonatkozó közterületi szabályok irányadóak:

 

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE 24/2007. (VII. 10.) R. AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL4. §:

(1) Az állattartó (...) ebet csak pórázon szabad vezetni. Játszóterek területére ebet bevinni pórázon vezetve is tilos.

(2) Támadó, kiszámíthatatlan természetű ebeket (...)szájkosárral kell ellátni. Az eb által okozott sérülésekért az állattartó tartozik felelősséggel.

(3) Az állattartó köteles gondoskodni arról, hogy az eb a közterületet ne szennyezze. Az eb által okozott szennyeződés azonnali eltávolításáról az állattartó köteles gondoskodni.

- Minden egyéb háziállatot (pl. macska, hüllők, madarak, rágcsálók) zárt szállítóeszközben lehet behozni.
- Az állatkert elzárásra megjelölt területeire kutyát bevinni szigorúan tilos!

Látogasson el hozzánk, és hozza magával Ön is kedvencét!

A rendezvény az állatkert érvényes jegyáraival látogatható.

Programunkat, időjárástól függően tudjuk megtartani, a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa