A tavasz ígéretét csivitelik már a hajnali madarak, ám a győri állatkertbe már hetekkel ezelőtt „megérkezett a korai gólya”, ugyanis teljesen váratlanul, az évszaknak nem megfelelő módon napvilágot látott a Dél-Amerika ház legkisebb lajhárbabyje és pampa-nyuszija.

A kislajhárt még rejtegeti édesanyja, csak keveseknek adatott meg ez a kiváltság, hogy láthassák. Amióta megszületett, bevackolta magát a mama pocakjának dús szőrzetébe, ahol – mint egy biztonságos bölcsőben – mélyen és édesdeden szunnyad. Nevet még nem kapott, hiszen aki nem hajlandó megmutatni magát, annak nem is jár, de gondozói résen vannak és fürkésző szemekkel figyelik a lajhárcsalád minden mozdulatát, amiket – valljuk be – nem visznek túlzásba, tekintve életritmusukat.

„Szőr Lanszelot” viszont annál többet futkos és ugrabugrál; ő a legkisebb pampa-nyuszi, aki a nevet is kiérdemelte, mókásan utalva a téli „kabátkájára”, amiben kócosan és előrelátóan világra jött a téli hidegbe. Fittyet hányva a zimankóknak és sáros dagonyáknak, igazi kölyök módjára fékezhetetlenül örül az életnek; pattog, akár egy gumilabda és elképesztően bájos látványt nyújt a rövid szőrű felnőtt fajtársai között.

A Dél-Amerika Házban tehát pezseg az élet. Ne maradj otthon, látogasd meg őket, hogy Sir Lancelot megnevettethessen és talán Te leszel az a szerencsés, aki első Látogatóként pillanthatja meg a titokzatos lajhárbabyt.

Szeretettel vár a győri állatkert!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa