Fehérség nélkül nem is igazi a tél, s bár az igazi szánkózós hó áldást sokáig nélkülöznünk kellett, a győri állatkert fehér ragadozói „havas” illúzióba ringathatnak minket. Az állatvilág koronázatlan királyát nálunk Barolnak hívják és a ritka fehér krugeri oroszlán alfaj egyik nemes képviselőjeként gyönyörű, jeges kék szemeivel magabiztosan tekint a világba. Lassan egy éve már, hogy párjául választották Ilumbót – avagy „művésznevén” Hédit – aki szereplési vágytól égve előszeretettel mutatkozik a látványosabb helyeken, közel a látogatói szemekhez. A téli mozgásmentes szezon senki alakjára nincs tekintettel; ez alól hős oroszlánjaink sem kivételek, ám étrendjük gondos összeállításával és a mindenre érvényes mértékletességgel nem lehet panasz a vonalaikra.

A fehér tigris család is komótosan tengeti februári napjait; néha fellobban bennük az ősi vadászszenvedély lángja egy-egy gyanútlanul csipegető veréb láttán. Ekkor a génjeikben őrzött mozdulatsorok értelmet nyerve mozgósítják a ragadozó izomkötegeket, ám legtöbbször sikertelenül, rádöbbentve elszánt vadászainkat gyakorlatlanságukra.

A szomszédjukban lakó örvösmedvék ennél jobban őrzik zsírtartalékaikat és eszük ágában sincs megerőltető kalóriaveszteségekkel sújtani szervezetüket. Inkább békés nyugalommal és türelemmel várják a nyalánkságokat, különösen a nagy kedvenc mézet és lekvárt, amit csak sátoros ünnepekkor tűznek étlapjukra.

Mackóinkkal ellentétben ne légy rest és válaszd az aktív mozgást a TV-nézés helyett! Szippants a kiskúti friss levegőből és csempéssz magadnak párat a fehér árnyalataiból a téli szürkeségbe.

Válassz minket Valentin napon is, legyen különleges a randi helyszín!

 Szeretettel vár a győri Xantus János Állatkert!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa