Június elején, egy óriási társbérlőt kapott a két albínó tigrispitonunk. Az új lakó színe ugyan átlagos, de a méreteiről ez már nem igazán mondható el, a négy méteres társai szinte eltörpülnek mellette.

Átmérője meghaladja a fél métert, hossza pedig több mint 5.4 méter. Hatalmas fejét magasra tartva figyeli meg a környezetét, ekkor látszanak aztán csak igazán impozáns méretei.

 A tigrispitonok Földünkön a legnagyobb méretű óriáskígyók közé tartoznak. Hosszuk elérheti a 10 métert is. Többek között Kína déli részén, illetve Thaiföld, Kambodzsa, Malajzia területein őshonos. Színe krémfehér, barna mintázattal, de előfordulnak albínó egyedek is. Napjaik nagy részét a fákon töltik, innen is vadásznak, elsősorban kisebb emlősökre. A nagyobb példányok azonban gyakran elejtik a szarvasokat, és a majmokat is. Az óriáskígyókra jellemző módon nem méreggel, hanem erős szorításával öli meg áldozatát. Egy kiadósabb zsákmány elfogyasztása után hosszú ideig nem táplálkozik, a leghosszabb eddig ismert ilyen eset két év volt. Nagy tömegük ellenére elég fürge állatok, és e mellett iszonyú erővel rendelkeznek! Kitűnő úszók, akár 30 percig is képesek a víz alatt tartózkodni.

 

A tigrispiton veszélyeztetett faj, mivel dekoratív bőre miatt szívesen vadásszák. A törvény alapján veszélyes állatnak is minősül, ezért tartásához engedély szükséges.

 

Jöjjenek el, és gyönyörködjenek el benne, a saját szemükkel is! Mindenkit szeretettel vár az állatkert!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa